EHBO cursus voor chauffeurs (code 95)

  • Overig
  • vanaf 239,50 (excl. BTW)
  • Leeuwarden
Inschrijven

Als chauffeur kun je zomaar te maken krijgen met noodsituaties. Je kunt betrokken raken bij een ongeval of er kan een incident plaatsvinden op het laad- of losadres. Maar ook thuis aan de keukentafel of langs het sportveld zou zomaar iets mis kunnen gaan. Dan kan adequaat optreden van levensbelang zijn. Kun jij in zo'n geval eerste hulp verlenen aan het slachtoffer?

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld chauffeurs die CCV-nascholing volgen in het kader van code 95. De training is uitsluitend voor chauffeurs. Het is geen vervanging voor een reguliere BHV- of EHBO-opleiding. Een vooropleiding op het gebied van EHBO of BHV heb je niet nodig.

Waarom EHBO voor chauffeurs?

Hoe te handelen in het geval van ongelukken? Doel van deze cursus is het bewust leren omgaan met veiligheidssituaties. Je leert zowel persoonlijke als andermans veiligheid in ogenschouw te nemen. Daarbij hoort levensreddend handelen, maar ook opschalen naar hulpdiensten. Een bijzonder nuttige training die eigenlijk bij iedereen standaard in het pakket zou moeten zitten.

Cursusopties

Cursusoptie Prijs Inschrijven
EHBO U21 Code 95 €239,50 (excl. BTW) 239,50 (excl. BTW) Inschrijven

Data & locatie

Locatie Datum Plaatsen
Leeuwarden 16-07-2024 7
Leeuwarden 09-09-2024 8
Leeuwarden 05-10-2024 8
Leeuwarden 15-10-2024 8
Leeuwarden 12-11-2024 8
Leeuwarden 13-12-2024 8

Inhoud training

De U21 EHBO cursus is een eendaagse cursus (van 08.00 tot 16.00 uur) en wordt verzorgd door een NIBHV-opgeleide docent en een lotus. Tijdens de cursus is er onbeperkt koffie en thee beschikbaar.

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Arbowet en RI&E
  • levensreddend handelen (LEH)
  • benaderen van een (bewusteloos) slachtoffer
  • veilig verplaatsen van een slachtoffer
  • veiligstellen van de ademhaling
  • reanimatie met gebruik AED
  • behandelen diverse uitwendige wonden

Docent & examen

De in te zetten docent beschikt over goede didactische vaardigheden en een geldig certificaat Instructeur Eerste Hulp, Instructeur LPEV of vergelijkbaar. Het leerdoel “de cursist weet hoe te handelen bij brand rondom het voertuig” wordt op inzichtniveau behandeld. Aangezien het vrije ruimte leerdoel “brand rondom het voertuig” betreft, is de docent ook expert op het gebied van brand. Na afloop wordt geen examen afgenomen.

Heb je nog vragen?

Avatar Ato
ATO Bedrijfstrainingen
Stel een vraag

Vergelijkbare cursussen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is één van onderstaande cursussen interessant.