Veilig werken met de Heftruck/Hoogwerker

  • Overig
  • vanaf 325,00 (excl. BTW)
  • Leeuwarden
Inschrijven

Als heftruck en hoogwerker bestuurder moet je de eisen van de Arbowet naleven. En niet zomaar! Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Ongevallen met heftrucks en hoogwerkers komen nog te veel voor en hebben vaak ernstig letsel tot gevolg, of erger. Daarom moet jij jouw machine veilig en verantwoord kunnen bedienen. Genoeg reden om een cursus 'Veilig werken met de heftruck/hoogwerker' te volgen, toch?

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor heftruck en hoogwerker bedieners die minstens 18 jaar oud zijn en beschikken over voldoende mate van rij- en bedieningsvaardigheden. De training is bedoeld om werknemers veilig en doelmatig een heftruck en hoogwerker te laten bedienen. Dit geldt voor bedieners en gebruikers van knikarmhoogwerkers, schaarhoogwerkers en telescoophoogwerkers. 

Waarom een heftruck en hoogwerker certificaat halen?

Risico’s bij het werken met een heftruck en hoogwerker zijn groot en de verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de werkgever. Kan de werkgever niet aantonen dat het personeel voldoende geschoold is? Dan is hij bij ongevallen juridisch aansprakelijk.

Cursusoptie Prijs Inschrijven
Combiprijs Heftruck/Hoogwerker €325,00 (excl. BTW) 325,00 (excl. BTW) Inschrijven

Inhoud training

De training bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Allereerst gaan we in op de huidige regelgeving, persoonlijke beschermingsmiddelen (PMB’s) en een veiligheidsinstructie op de werkvloer. Deze theoretische kennis toetsen we vervolgens in een praktijksituatie.

Examen

De theorie toetsen we door middel van meerkeuzevragen. Bij problemen met de Nederlandse leesvaardigheid bestaat de mogelijkheid dat de toets mondeling wordt afgenomen. De instructeur beoordeelt de praktische deskundigheid (rij- en bedieningsvaardigheden) van de bestuurder. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een certificaat met bijbehorend pasje dat 5 jaar geldig is.

Bijzonderheden

Indirect voldoet zowel werkgever als werknemer door middel van deze veiligheidstraining aan de voorschriften van zowel de Arbowet (Artikel 8) als het Arbobesluit (Artikel 7).

Veel gestelde vragen

Heb je een certificaat nodig voor een heftruck en hoogwerker?

Een heftruck en hoogwerker certificaat is officieel niet verplicht. Wel stelt de Arbowet dat de werkgever moet zorgen dat zijn personeel voldoende kundig is om veilig met een heftruck en hoogwerker te werken. Een heftruck/hoogwerker certificaat toont dus aan dat medewerkers voldoende geïnstrueerd zijn in het werken met een hoogwerker.

Hoelang is het heftruck en hoogwerker certificaat geldig?

Na het afronden van de training 'Veilig werken met de heftruck/hoogwerker' krijg je een certificaat dat 5 jaar geldig is.

Welk veiligheidsvoorschrift geldt voor het werken met een hoogwerker?

Sinds 1 januari 1997 moeten nieuwe hoogwerkers geleverd worden onder de norm van de hoogwerkersrichtlijn NEN-EN 280. Hierin staan alle fundamentele veiligheidseisen waaraan de hoogwerker moet voldoen.

Meer weten of aanmelden?

Meer weten over deze training? Of wil jij deze training graag volgen? Laat via onderstaand formulier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.