Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

Iedere ondernemer wil een goede veiligheid garanderen op het bedrijf. Met de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) van ATO Bedrijfstrainingen breng jij eventuele risico’s bij jou op de werkvloer in kaart. Dit om de veiligheid, gezondheid en welzijn van medewerkers en bezoekers te borgen. En hogere veiligheid op het werk resulteert ook in lager ziekteverzuim en minder bedrijfsongevallen.

RI&E voor een veilig bedrijf

De veiligheid op jouw bedrijf is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor jouw medewerkers en bezoekers. Om dit goed te borgen is er een handig hulpmiddel: de RI&E. Vanuit de Arbowet is het voor bedrijven verplicht om deze inventarisatie uit te laten voeren. De RI&E vermeldt de risico’s voor de veiligheid, gezondheid en welzijn op de werkplek. Met een goede RI&E wordt er veiliger gewerkt, daalt het arbeidsverzuim lager en vinden er minder bedrijfsongevallen plaats.

Bij ATO Bedrijfstrainingen zien wij het niet als een verplichting maar een extra instrument om jouw bedrijf zo veilig mogelijk te maken. Wij denken mee met ondernemers om de risico’s zoveel mogelijk in te perken en omstandigheden op het bedrijf zo veilig mogelijk te maken. Wij hebben deskundige HVK-geschoolde adviseurs die de RI&E afnemen. Zij toetsen de arbeidsomstandigheden en -omgeving volgens wettelijke richtlijnen. Na de toetsing volgt er gedegen advies waarmee jij de veiligheid op jouw bedrijf optimaliseert. 

Meer over RI&E

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op