Veilig werken met de shovel

  • Overig
  • vanaf 259,00 (excl. BTW)

Werk met een shovel (wiellader) kan gevaarlijke situaties opleveren. Er is altijd kans op aanrijdingen, afvallende lading en kantelgevaar. Kantelen kan voorkomen bij het rijden met last, een geheven bak of het hijsen van loshangende lasten. En waar de spoorbreedte kleiner wordt, neemt het kantelgevaar toe. Het is dus belangrijk dat jij als machinist goed weet hoe je veilig werkt met de shovel.

Voor wie?

Deze veiligheidstraining is speciaal bedoeld voor bedieners van shovels. Je moet hiervoor minimaal 16 jaar zijn en beschikken over genoeg rij- en bedieningsvaardigheden. Wanneer je niet aan deze eisen voldoet, moet het traject worden uitgebreid met een extra praktische vaardigheidstraining.

Waarom veilig werken met de shovel?

Werken met grote voertuigen is nooit zonder risico. Voor een shovel is dat niet anders. Na het volgen van deze eendaagse training ken je de geldende Arboregels en de veiligheidsvoorschriften van het bedrijf waar je werkt (of gaat werken). Denk aan persoonlijke verantwoordelijkheden en de gebruikte interne transportmiddelen. Naast de theorie leer je jouw vers opgedane kennis ook toepassen in de praktijk.

Cursusoptie Prijs
Shovel herhaling €259,00 (excl. BTW) 259,00 (excl. BTW)
Shovel basis €375,00 (excl. BTW) 375,00 (excl. BTW)

Inhoud training

Tijdens de training besteden we onder andere aandacht aan het belasten van de shovel, doelstellingen en verantwoordelijkheden, veiligheids- en gezondheidsvoorschriften, laden en lossen en interne verkeersregels. De theoretische kennis die je opdoet, integreren we in een praktijksituatie van jouw bedrijf. Ook toetsen we de rij- en bedieningsvaardigheden van cursisten.

Examen

De theorie toetsen we door middel van meerkeuzevragen. Bij problemen met de Nederlandse leesvaardigheid bestaat de mogelijkheid dat de toets mondeling wordt afgenomen. De praktische deskundigheid (rij- en bedieningsvaardigheden) van de bestuurder wordt door de instructeur beoordeeld. Bij voldoende resultaat ontvangt men een certificaat met bijbehorend pasje met een geldigheid van 5 jaar.

Bijzonderheden

Indirect voldoet zowel werkgever als werknemer door middel van deze veiligheidstraining aan de voorschriften van zowel de Arbowet (Artikel 8) als het Arbobesluit (Artikel 7).

Meer weten of aanmelden?

Deze training is op aanvraag. Mocht je interesse hebben, druk dan op de knop aan de rechterkant en laat jouw vraag bij ons achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten of aanmelden?

Meer weten over deze training? Of wil jij deze training graag volgen? Laat via onderstaand formulier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.