Fysieke belasting

  • Overig
  • vanaf 209,00 (excl. BTW)

Slechte werkomstandigheden kunnen hun tol gaan eisen, vooral bij fysiek zwaar werk. Klachten aan de nek, rug, schouders, knieën, heupen of armen komen vaak voor. Maar ook onderbelasting ligt op de loer nu zitberoepen vaker voorkomen dan ooit. Slecht voor de lichamelijke gezondheid van medewerkers en hun inzet.

Voor wie?

Iedereen die de gezondheidsrisico’s van zijn of haar werk zoveel mogelijk wil beperken.

Waarom de training Fysieke Belasting?

Iedere werknemer krijgt te maken met lichamelijke belasting. Na verloop van tijd kun je last krijgen van onder- of overbelasting, afhankelijk van de aard van jouw werk. Deze eendaagse veiligheidstraining is speciaal bedoeld om inzicht te krijgen in het belang van een goede werkhouding en werksituatie. Je doet kennis op over je eigen werkomstandigheden en krijgt waardevolle tips om jouw werkhouding te verbeteren.

Inhoud

De training begint met een theoriegedeelte, waarin we ingaan op vormen van fysieke belasting, oorzaken en gevolgen van zwaar belast werken, voorkomen van fysieke overbelasting, gezond werken, goede werkhoudingen, technieken en werkomstandigheden.

Vervolgens gaan we door met het praktijkgedeelte, waar de theoretische kennis wordt geïntegreerd in een praktijksituatie die past bij jouw bedrijf. Denk aan toepassing van juiste tiltechnieken, werktechniek met rolcontainers en handpalletwagens, en tips om de eigen werksituatie te verbeteren.

Examen

Het examen bestaat uit multiplechoicevragen. Heb je problemen met de Nederlandse leesvaardigheid? Dan is er een mogelijkheid om de toets mondeling af te nemen. Een instructeur gaat jouw praktische deskundigheid beoordelen. Bij het succesvol afronden van het examen ontvang je een certificaat met bijbehorend pasje. Deze zijn 5 jaar geldig.

Meer weten of aanmelden?

Meer weten over deze training? Of wil jij deze training graag volgen? Laat via onderstaand formulier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.