Hijsen met de Autolaadkraan (beperkt hijsbewijs)

  • Hijsen
  • vanaf 343,00 (excl. BTW)
  • Leeuwarden
Inschrijven

Hijsbewijs halen? Dat heb je met deze training zo geregeld. Via ATO heb jij dat hijsbewijs zo in de pocket! Zoals bij alle werkzaamheden met hijsmachines staat veiligheid bij ons voorop. We gaan eerst uitgebreid in op de theorie en laten je vervolgens kennismaken met situaties uit de praktijk.

Autolaadkraan LR

Voor wie?

Voor bedieners van kranen met hijsfunctie (bouwplaats) tot 10 tonsmeter. Je moet hiervoor 16 jaar of ouder zijn.

Waarom veilig hijsen?

Bedieners van machines met een hijsfunctie moeten wettelijk over aantoonbare, specifieke vakkennis beschikken om zo hun eigen veiligheid, en die van anderen, te waarborgen. Tijdens deze cursus leer jij verantwoord omgaan met jouw machine. Zo stap jij straks met een zekerder gevoel achter het stuur of aan de knoppen.

Cursusopties

Cursusoptie Prijs Inschrijven
Hijsen met de Autolaadkraan (geen Code 95) €343,00 (excl. BTW) 343,00 (excl. BTW) Inschrijven
Hijsen met de Autolaadkraan (met Code 95) €370,50 (excl. BTW) 370,50 (excl. BTW) Inschrijven

Data & locatie

Locatie Datum Plaatsen
Leeuwarden 04-09-2024 8
Leeuwarden 03-10-2024 8
Leeuwarden 05-10-2024 5
Leeuwarden 05-11-2024 8
Leeuwarden 04-12-2024 8

Inhoud training

De cursus duurt meestal 2 dagdelen, afhankelijk van de ervaring van de deelnemers. We beginnen met een theoriegedeelte waarin we ingaan op huidige regelgeving, lastdiagrammen en onderhoud en werking van de machine.

Deel 2 is het praktijkgedeelte. Hier leren deelnemers de gekozen kraan op een juiste en veilige manier bedienen. Het doel: zichzelf en anderen nooit in gevaar brengen. Ook toetsen we lasten aanslaan, hijsgereedschap keuren en machine veilig opstellen. Dit gaan we oefenen gedurende de dag.

Examen

Ook het examen bestaat uit theorie en praktijk. De theorie toetsen we door middel van meerkeuzevragen. Mochten er problemen zijn met de Nederlandse leesvaardigheid, dan kan de toets ook mondeling worden afgenomen. Een instructeur beoordeelt vervolgens de praktische deskundigheid van de cursist. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat met bijbehorend pasje met een geldigheid van 5 jaar.

Bijzonderheden

Bij de training maken we gebruik van gekeurde machines. Dit is een machine van de werkgever of van ATO zelf. Indirect voldoet zowel werkgever als werknemer door middel van deze veiligheidstraining aan de voorschriften van zowel de Arbowet (Artikel 8) als het Arbobesluit (Artikel 7).

Veelgestelde vragen

Is een hijsbewijs?

Nee, je bent niet verplicht om een hijsbewijs te halen. Wat de Arbowet wel vereist, is dat je voldoende instructie hebt gekregen voor het veilig werken. Een hijsbewijs toont aan dat dit het geval is.

Heb je nog vragen?

Avatar Ato
ATO Bedrijfstrainingen
Stel een vraag

Vergelijkbare cursussen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is één van onderstaande cursussen interessant.