Veilig werken met de Verreiker

  • Heftruck
  • vanaf 207,00 (excl. BTW)
  • Leeuwarden
Inschrijven

De verreiker: het minder bekende neefje van de heftruck. Werken met deze machine lijkt voor sommigen misschien eenvoudig, maar er liggen altijd risico’s op de loer. De verreiker is een werktuig waarbij de veiligheid vaak wordt onderschat. De cursus 'Heffen met de verreiker' helpt bestuurders om te sleutelen aan hun rijvaardigheid.

Verreiker LR

Voor wie?

Voor het besturen van een verreiker moet je minstens 18 jaar zijn. Vanaf 16 jaar mag je een verreiker bedienen (maar niet rijden), enkel onder toezicht van een oudere deskundige of met een trekkerrijbewijs. Mocht je een ongeluk veroorzaken en niet beschikken over de juiste documenten, dan loop je kans om ook nog met een letselschadeadvocaat in aanraking te komen. Genoeg reden om dit papiertje te halen dus!

Waarom een cursus heffen met de verreiker?

Een bestuurder van een verreiker moet weten wat zijn of haar machine wel en niet kan. De Arboregelgeving stelt dan ook eisen aan medewerkers die achter het stuur klimmen. Zo moet je onder andere veilig en goed kunnen rijden en hijsen. Je moet gevaren kunnen herkennen, kennis van lading hebben en inzicht in lastdiagrammen. De Arbeidsinspectie kan en mag controleren of jij over een rijvaardigheidscertificaat beschikt.

Cursusoptie Prijs Inschrijven
Cursus verreiker (herhaling) €207,00 (excl. BTW) 207,00 (excl. BTW) Inschrijven
Cursus verreiker (basis) €325,00 (excl. BTW) 325,00 (excl. BTW) Inschrijven

Inhoud training

De cursus 'Heffen met de verreiker' duurt in totaal 1 dag. Na het volgen van deze training zijn cursisten in staat om veilig te werken met hun machine. Ze kennen de Arboregels en veiligheidsvoorschriften van het bedrijf en kunnen deze toepassen in de praktijk.

Tijdens de training besteden we aandacht aan verantwoordelijkheden, het belasten van de verreiker, veiligheids- en gezondheidsvoorschriften, laden en lossen en interne verkeersregels. We integreren al deze theoretische kennis in een praktijksituatie van het bedrijf. Ook toetsen we de rij- en bedieningsvaardigheden.

Examen

Voor het examen moet je meerkeuzevragen beantwoorden. Zijn er problemen met de Nederlandse leesvaardigheid? Dan kun je de toets eventueel ook mondeling afnemen. De praktische deskundigheid (rij- en bedieningsvaardigheden) van de bestuurder wordt door de instructeur beoordeeld. Geslaagd? Dan ontvang je een certificaat met bijbehorend pasje die beide 5 jaar geldig zijn.

Meer weten of aanmelden?

Meer weten over deze training? Of wil jij deze training graag volgen? Laat via onderstaand formulier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.