Veilig werken met de Heftruck – E-learning

  • Heftruck
  • vanaf 234,00 (excl. BTW)
  • Leeuwarden
Inschrijven

Ongevallen met heftrucks komen nog te vaak voor. Vaak met ernstig letsel, of erger, tot gevolg. Een heftruckmachinist moet zijn of haar machine veilig en verantwoord kunnen bedienen. Daarvoor is een cursus Veilig werken met de heftruck ideaal. Liever vanuit huis de theorie doornemen? Dan bieden wij deze speciale e-learning module aan.

Voor wie?

Deze e-learning training is speciaal bedoeld voor heftrucksbedieners. Hiervoor moet je minimaal 16 jaar zijn en beschikken over genoeg rij- en bedieningsvaardigheden. Voldoe je niet aan deze eisen? Dan kun je niet zomaar examen doen en moet je eerst extra praktische vaardigheid opdoen. Ook daarvoor bieden wij trainingen aan.

Waarom een heftruck certificaat halen?

Een heftruck bedienen is nooit zonder risico’s. Alleen al in de regio Noord-Nederland worden jaarlijks 1.600 ongevallen met heftrucks gemeld. Daar zitten 8 tot 10 van ongevallen bij met een dodelijke afloop. Door een gedegen training te volgen beperk deze gevaren zoveel mogelijk.

Met een heftruck certificaat op zak toon jij aan dat je op de hoogte bent van de Arboregels. En ook de veiligheidsvoorschriften van jouw bedrijf ken je op je duim. Je bent bekend met persoonlijke verantwoordelijkheden en gebruikte interne transportmiddelen en kunt dit alles toepassen in de praktijk.

Cursusopties

Cursusoptie Prijs Inschrijven
Heftruck E-learning zonder Code 95 €234,00 (excl. BTW) 234,00 (excl. BTW) Inschrijven
Heftruck E-Learning voor Nascholing met Code 95 €261,50 (excl. BTW) 261,50 (excl. BTW) Inschrijven

Data & locatie

Locatie Datum Plaatsen
Leeuwarden 22-06-2024 10
Leeuwarden 20-07-2024 10
Leeuwarden 31-08-2024 8
Leeuwarden 21-09-2024 8
Leeuwarden 19-10-2024 8
Leeuwarden 16-11-2024 8
Leeuwarden 14-12-2024 8

E-learning

E-learning betekent dat je op je eigen houtje de theorie doorneemt. Hier kan je 10 dagen voor je praktijkdatum mee beginnen. Let op: wij controleren of je je aan de voorschreven tijd van 4 uur en 35 minuten hebt voldaan! De uiteindelijke theorietoets neem je fysiek op een ATO-locatie. Daarvoor kan je zelf een datum en tijdstip kiezen. Voor een voldoende resultaat dien je 9 van de 15 vragen goed te beantwoorden.

Praktijk

Thuis de praktijk leren wordt natuurlijk lastig. Daarom geven wij een uitgebreide praktijktraining op één onze locaties. Hierbij gaan we in op doelstellingen en verantwoordelijkheden, belasten van de heftruck, veiligheids- en gezondheidsvoorschriften, laden en lossen en interne verkeersregels. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat met een geldigheid van 5 jaar.

Veelgestelde vragen

Heb je een certificaat nodig voor een heftruck?

Nee, officieel is een heftruck certificaat niet verplicht. Wel wordt vanuit Arbowetgeving deskundigheid vereist van heftruckmachinisten. Ook moet een werkgever kunnen garanderen dat zijn werkgevers een veilige werkplek hebben.

Is een heftruckcertificaat halen moeilijk?

De moeilijkheid van deze cursus verschilt per persoon. Dat hangt onder andere af jouw leervermogen en je ervaring met het bedienen van een heftruck. Waar de ene cursist het praktijkgedeelte makkelijk vindt, zal de andere de theorie juist beter afgaan. Deze e-learning cursus is bedoeld voor mensen die zelfstandig de lesstof eigen kunnen maken.

Hoelang is een heftruck certificaat geldig?

Heb je op eigen initiatief geleerd voor deze e-learning module? Dan moet je bij ons op locatie langskomen voor een examen. Als je de theorie en de praktijk succesvol afrondt, ontvang je van ons een heftruck certificaat en pasje die beide 5 jaar geldig zijn.

Heb je nog vragen?

Avatar Ato
ATO Bedrijfstrainingen
Stel een vraag