Veilig verplaatsen van lasten (Beperkt hijsbewijs)

  • Hijsen
  • vanaf 343,00 (excl. BTW)
  • Leeuwarden
Inschrijven

Aan het werk met een bovenloopkraan, portaalkraan of halkraan? Grote kans dat je daarvoor een certificaat Veilig hijsen moet hebben. We noemen dit papiertje ook wel een 'Beperkt hijsbewijs'. Je toont ermee aan dat je gekwalificeerd bent voor allerlei soorten hijswerk. Met de cursus Veilig verplaatsen van lasten (VVL) geven we je inzicht in de toepassingen en beperkingen van verschillende hijsmiddelen.

Voor wie?

Deze cursus is bestemd voor alle medewerkers die fabriekskranen bedienen of assisteren bij een (mobiele) hijskraan. Heb je ervaring met dit soort werk, maar zou je jouw kennis graag opfrissen? Heb je al een geldig diploma dat binnenkort verloopt? Of is hijsen volledig nieuw voor jou? Na deze opleiding kun jij (weer) correct, verantwoord en veilig hijsen.

Waarom veilig verplaatsen van lasten?

Werk met bovenloop-, portaal- of halkranen wordt nogal eens onderschat. Iedere last is weer verschillend en vereist een andere aanpak. Werkgevers zijn verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer en moeten volgens de wet aan kunnen tonen dat personeel gekwalificeerd is om te mogen hijsen. Tijdens deze cursus leer jij veilig lasten verplaatsen en risico’s tijdens het aanslaan en verplaatsen tot een minimum beperken.

Cursusoptie Prijs Inschrijven
Beperkt hijsbewijs €343,00 (excl. BTW) 343,00 (excl. BTW) Inschrijven

Inhoud training

De opleiding start met een deel theorie. We beginnen met veelvoorkomende begrippen, wettelijke bepalingen en voorschriften die je moet kennen. Gevolgd door de mogelijkheden (en beperkingen) van verschillende typen hijskranen en hijsgereedschap. Je leert over inspectie en certificering, het veilig aanslaan van lasten en nuttige hand- en armseinen.

Verder naar de praktijk. In dit deel passen we alle kennis die je tot dusver hebt opgedaan toe in een praktijksituatie van jouw bedrijf. Je gaat onder andere goederen aanslaan, de juiste materialen leren gebruiken en de goede buitenhoek bepalen. Zo leer je praktisch en concreet hoe je jezelf en anderen nooit in gevaar brengt.

Certificaat Veilig verplaatsen van lasten

Om een certificaat te halen, moet je een examen doen. De theorie toetsen we door middel van meerkeuzevragen. Heb je moeite met de Nederlandse taal lezen? Dan kun je deze toets eventueel ook mondeling doen. Jouw praktische vaardigheden worden tijdens het examen door een instructeur getoetst.

Veelgestelde vragen

Is een Veilig hijsen certificaat verplicht?

Nee, wettelijk gezien is een hijscertificaat niet verplicht. Wel zullen veel werkgevers je vragen om deze cursus te volgen. Werkgevers moeten namelijk volgens de Arbowet kunnen aantonen dat hun personeel wel gekwalificeerd is om te mogen hijsen. Daar is een certificaat Veilig hijsen ideaal voor.

Hoelang is een hijscertificaat geldig?

Deze opleiding succesvol afgerond? Dan krijg je van ons een certificaat met bijbehorend pasje, beide met een geldigheidsduur van 5 jaar.

Meer weten of aanmelden?

Meer weten over deze training? Of wil jij deze training graag volgen? Laat via onderstaand formulier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.