Trekker rijbewijs (Rijbewijs T)

  • Trekker Rijbewijs
  • vanaf 755,00 (excl. BTW)

Trekker rijbewijs halen? Bij ons heb je rijbewijs T zo in de pocket! Wij helpen je met de beste lesmethodes om zo vlot mogelijk dat papiertje te halen en veilig de weg op te kunnen. Door de toename van landbouwvoertuigen op de openbare weg moet je sinds 2015 namelijk wettelijk een trekker rijbewijs kunnen laten zien.

Voor wie?

Het trekker rijbewijs geldt sinds 1 juli 2015. Alle bestuurders van landbouw- of bosbouwtrekkers (LBT) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) op de openbare weg moeten een rijbewijs T hebben. Voor bestuurders die al een tractorcertificaat of een autorijbewijs (B) of vrachtwagenrijbewijs (C) hebben, gelden er verschillende overgangsregelingen.

Hoe verloopt de opleiding?

Na je aanmelding ontvang je van ons een inlog voor de online theorie. Uit ervaring weten we dat dit de makkelijkste, fijnste en snelste manier is om je theorie te leren. Wat uurtjes zitten blokken en klaar om de test af te leggen? Dan plannen we een datum in voor het theorie-examen bij het CBR. In de tussentijd vraag jij alvast je gezondheidsverklaring (heel belangrijk!) aan. En, nog leuker, als je minimaal 16 jaar bent, gaan we ook alvast je screentest plannen. Want de praktijk is uiteindelijk natuurlijk het leukste onderdeel van de opleiding!

Praktijk

Na de screentest heeft de instructeur een globaal beeld van je basisskills. Hij of zij geeft een advies uit over het aantal te verwachten rijlessen tot aan je examen. Je praktijklessen plannen we samen in overleg, maar het is wel belangrijk dat je op diverse dagen en tijdstippen gaat lessen! Het verkeer op de weg is immers altijd anders en zo ben je op alle situaties goed voorbereid. We rijden de praktijklessen in een Fendt 718 Vario S4 Power Plus met daarachter gekoppeld een Veenhuis-kipper. Een combinatie die voor velen herkenbaar zal zijn vanuit de praktijk.

Kosten en onderdelen startpakket

In ons complete startpakket zitten alle verplichte onderdelen die je nodig hebt voor de theorie en praktijk. We kunnen niet voorspellen hoeveel rijlessen iedere leerling nodig heeft. Daarom zitten deze nog niet in het pakket. Na het rijden van de screentest zal de instructeur samen met jou het advies bespreken hoeveel rijlessen je eventueel nog nodig hebt bovenop het startpakket.

Voor een rijles betaal je €90,- per uur. 

Wat zit er in het startpakket?

  • E-learning
  • CBR Theorie examen
  • Screentest (2 uur)
  • Praktijkexamen CBR
  • 1,5 uur rijden tijdens examen
  • Administratiekosten

Aanmelden T-Rijbewijs

Meer weten over het T-rijbewijs? Of direct aanmelden? Laat via onderstaand formulier je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.