Lading zekeren

  • Chauffeur
  • vanaf 225,00 (excl. BTW)

Ongelukken en incidenten op de weg en bij laaddokken komen nog te vaak voor. Vaak het resultaat van vrachten die onjuist zijn geladen en verankerd. Deze cursus traint chauffeurs en medewerkers om een veilig transport uit te voeren in overeenstemming met nationale en internationale regels.

Voor wie?

De veiligheidstraining 'Lading zekeren' is speciaal bedoeld voor personen die werken als chauffeur voor nationaal of internationaal transport.

Waarom lading zekeren?

Om schade en letsel zoveel mogelijk te voorkomen, moeten chauffeurs voldoende geschoold zijn. Tijdens deze cursus brengen wij de deelnemer op de hoogte van de Arboregels. Vervolgens leert hij in de praktijk hoe veilig de lading te zekeren.

Inhoud training

Hoe vervoer je alles intact en veilig van A naar B? Hoe voorkom verschuiven van vracht? En welke regels voor ladingzekering gelden er voor internationaal transport? Na het afronden van deze cursus weet jij hoe je ladingen veilig kunt laden, stuwen, zekeren en verankeren. De training begint met een theoriegedeelte door middel van PowerPointpresentatie.

Daarbij gaan we in op:

  • huidige wet- en regelgeving
  • tabellen die aangeven hoe je de lading moet zekeren
  • verantwoordelijkheden van betrokken partijen
  • krachten die worden uitgeoefend op de lading
  • methoden en principes van lading zekeren
  • toepassing van spanbanden, kettingen, blokken en wrijvingsmateriaal

Vervolgens gaan we door met het praktijkgedeelte, waar we de theoretische kennis toepassen in een praktijksituatie. De training duurt in totaal 1 dag.

Examen

Je sluit de training uiteraard af en met een examen. Allereerst doe je een toets die bestaat uit meerkeuzevragen. Heb je problemen met de Nederlandse leesvaardigheid? Dan kun je dit examen eventueel mondeling doen. Daarna toetst een instructeur jouw praktische deskundigheid. Wie voldoende resultaat scoort, ontvangt een certificaat met bijbehorend pasje. Beide zijn 5 jaar geldig.

Veelgestelde vragen

Wie is verantwoordelijk voor lading zekeren?

In de basis is de afzender verantwoordelijk voor de zekering van lading (laden, stuwen en lossen). Dit kan afwijken als de partijen andere afspraken maken en dit schriftelijk is vastgelegd.

Meer weten of aanmelden?

Meer weten over deze training? Of wil jij deze training graag volgen? Laat via onderstaand formulier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.