Het Nieuwe Rijden

  • Chauffeur
  • vanaf 298,00 (excl. BTW)

Brandstof besparen, daar draait het hierbij allemaal om bij Het Nieuwe Rijden (HNR). Jonge generaties groeiden er al mee op. Door zuiniger te rijden verminder je uitstoot van schadelijke stoffen. Bovendien gaat je tank minder snel leeg. De cursus 'Het Nieuwe Rijden' helpt jou dus om een energie-efficiëntere chauffeur te worden.

Voor wie?

Iedereen die als automobilist, zakelijk rijder, beroepschauffeur of wagenparkbeheerder een voertuig bestuurt of gaat besturen.

Waarom Het Nieuwe Rijden?

Omdat een werkgever van chauffeurs verwacht dat ze zuinig kunnen rijden. Niet alleen om zo minder brandstof te gebruiken, maar ook zodat je minder stress ervaart tijdens het rijden – en meer rijcomfort! Als cursist leer je de principes van zuinig rijden in de praktijk toe te passen én aan anderen over te brengen.

Cursusoptie Prijs
Het nieuwe rijden met eigen auto €298,00 (excl. BTW) 298,00 (excl. BTW)
Het nieuwe rijden zonder eigen auto €354,00 (excl. BTW) 354,00 (excl. BTW)

Inhoud training

De training begint met een deel theorie. Hoe neem je defensief deel aan het verkeer? En wat zijn de consequenties van jouw verkeersgedrag op de veiligheid, het milieu en de organisatie waarvoor je werkt? We gaan in op communiceren in het verkeer en beperken van de weerstand van chauffeurs. Ook doen we een rollenspel.

Vervolgens leer je in de praktijk rekening houden met (kwetsbare) medeweggebruikers en hoe je schades en ongevallen voorkomt in uiteenlopende verkeersomstandigheden. Na afronding heb je praktische vaardigheden opgedaan waarmee je brandstofverbruik en de uitstoot van CO2 vermindert én de verkeersveiligheid toeneemt.

Programma & examen

De praktijktraining HNR met E-learning is de snelste en meest efficiënte manier om te voldoen aan de praktijkdag Code95. Het theoretische deel doe je door middel van E-learning thuis in eigen tijd. Hier ben je 4 uren mee bezig. Vervolgens maakt je samen met een instructeur van ons (1 op 1) een praktijkrit van 3 uur. Tot slot stelt de instructeur nog een aantal vragen over het online deel.

Veelgestelde vragen

Wat is Het Nieuwe Rijden?

Het programma 'Het Nieuwe Rijden' stimuleert automobilisten, zakelijk rijders, beroepschauffeurs en wagenparkbeheerders over te gaan tot een energie-efficiënter rij- en reisgedrag door slimmer te rijden en te reizen.

Wat zijn de voordelen van een goede rijstijl?

Nieuwe auto's vragen om een andere rijstijl dan veel bestuurders op rijles hebben geleerd. Door zuinig te rijden verbruik je minder brandstof. Dat betekent ook: minder CO2-uitstoot, minder stikstof en minder roet en fijnstof in de lucht.

Meer weten of aanmelden?

Meer weten over deze training? Of wil jij deze training graag volgen? Laat via onderstaand formulier je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.