advies-training-organiseren

SOOB

In de sector Transport & Logistiek is de vraag naar goed geschoolde medewerkers altijd actueel. Het is belangrijk dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen, zodat zij goed inzetbaar blijven. SOOB stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige- en toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet zij door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt. VTL verzorgt de uitvoering van deze activiteiten.

Subsidie voor branchekwalificerende opleidingen

Wilt u medewerkers opleiden voor een branchekwalificerend certificaat of diploma? Vraag dan subsidie aan bij SOOB Subsidiepunt. De keuze uit opleidingen is breed en varieert van opleidingen voor chauffeurs en logistiek personeel tot opleidingen voor het middenkader. Ook voor medewerkers in de sectoren verticaal transport en verhuizen is er een uitgebreide keuze in opleidingen met subsidie.

Subsidie voor de verplichte nascholing van uw medewerkers

Met subsidie voor themagerelateerde scholing worden voor de sector belangrijke ontwikkelingen gestimuleerd. Elke beroepschauffeur dient in vijf jaar tijd te voldoen aan de eis van de 35 uur nascholing waarvan tenminste één praktijkdag. SOOB stelt in 2013 € 100,- subsidie per chauffeur beschikbaar in het kader van één praktijkdag van de verplichte nascholing.

Subsidie voor rijopleidingen

Wilt u medewerkers opleiden tot chauffeur? Via SOOB Subsidiepunt kunt u subsidie voor de Rijopleidingen aanvragen. Daarbij gaat het om Vakbekwaamheid 1, 2 en 3 (RV1, V2C en V3C) en de Rijopleiding C en E bij C. U krijgt 35% subsidie voor de kosten van de Rijopleidingen, tot een maximum duur en uurtarief.

Subsidie aanvragen

Het aanvragen van subsidie kunt u snel en gemakkelijk regelen via SOOB Subsidiepunt. Heeft u nog niet eerder subsidie aangevraagd, dan kunt u zich hier registreren. U ontvangt dan een e-mail met uw persoonlijke login gegevens. Als u als werkgever of opleider SOOB-subsidie wilt aanvragen voor een opleiding voor uw medewerkers, is het belangrijk dat u dit doet voordat de opleiding van start gaat. U kunt uw aanvraag op zijn vroegst 3 maanden voor de startdatum van de opleiding indienen bij SOOB Subsidiepunt. U kunt uiterlijk tot op de stardatum van de opleiding een aanvraag indienen. Na de startdatum of na afloop van de opleiding is het niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen.

Voor meer informatie, zie ook www.soob-wegvervoer.nl

Indien u gebruik wilt maken van deze subsidie, dient u dit bij het aanmelden van uw cursus aan te geven.