advies-training-organiseren

Veilig werken met de hoogwerker SOG/SSVV (1 dag)

Ik heb belangstelling voor deze cursus >> klik hier!

Vraag meer informatie aan.

Naam(*)
Vul hier uw naam
E-mail(*)
Ongeldig Emailadres
Telefoon(*)
Ongeldige Telefoonnummer
Cursus(*)
Kies de Juiste Cursus
Bericht
Ongeldige invoer
SOG / SSVV
ATO Bedrijfstrainingen is door het SSVV, Stichting Samenwerken voor Veiligheid, gecertificeerd als examencentra. De SSVV heeft in het kader van het VCA systeem het SOG examenstelsel ontwikkeld. SOG is bedoeld voor operationele medewerkers van bedrijven die risicovolle werken uitvoeren in, of voor, de bijd e VNCI, VNPI, Deltalinqs, NOGEPA en SIR aangesloten bedrijven. Deze medewerkers moeten in het kader van vraag 3.4 van het VCA systeem 2004/04 voldoen aan de in de gids gestelde opleidingseisen, als voorwaarde voor het verwerven en;of behouden van het VCA* en VCA** certificaat van hun werkgever, indien dit bedrijf werkt voor opdrachtgevers in bovengenoemde branches.

In de SOG certificatie kent men drie categorieën;
1B Zelfrijdende telescoop en kniktelescoop hoogwerkers
3A Zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende 1-persoons verticaal liften
3B Zelfrijdende telescoop hoogwerkers

De opleiding
De veiligheidstrainingen zijn speciaal bedoeld om veilig en doelmatig een hoogwerker (knik, schaar en telescoop) te kunnen bedienen.  De Arbowet schrijft voor dat mensen opgeleid zijn voor toebedeelde taken. Omdat een hoogwerker onder de regelgeving Arbeidsmiddelen valt (sinds 5 december 1998) is een adequate opleiding verplicht. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de werkgever. Kan het bedrijf niet aantonen dat het personeel voldoende geschoold is, dan is hij bij ongevallen juridisch aansprakelijk.

Inhoud
Tijdens de training wordt er een theoretische instructie gegeven over onder meer de huidige regelgeving en PMB’s en een veiligheidsinstructie op de werkvloer. Tevens wordt de theoretische kennis geïntegreerd in de praktijksituatie getoetst.

De cursus duur: hele dag van 08.00 uur tot ca. 16.00 uur. Tijdens de cursus wordt u van een uitgebreide lunch en onbeperkt koffie/thee voorzien.

Examen
De theorie wordt getoetst door middel van meerkeuzevragen. Bij problemen met de Nederlandse leesvaardigheid bestaat de mogelijkheid dat de toets mondeling wordt afgenomen. De praktische deskundigheid (bedieningsvaardigheden) van de cursist wordt door de instructeur beoordeeld. Bij voldoende resultaat ontvangt men een certificaat met bijbehorend pasje en is 5 jaar geldig.

Locatie
De cursus kan zowel bij ons, als bij u op locatie plaatsvinden.

Bijzonderheden
Indirect voldoet zowel werkgever als werknemer door middel van deze veiligheidstraining aan de voorschriften van zowel de Arbowet (Artikel 8) als het Arbobesluit (Artikel 7).