advies-training-organiseren
  • Nieuws
  • MKB-Voucherregeling nu ook voor scholing personeel (31-03-2020)

MKB-Voucherregeling nu ook voor scholing personeel (31-03-2020)

Ondernemers kunnen vanaf vrijdag 3 april de MKB-Voucherregeling ook gebruiken voor het om- of bijscholen van personeel. De laagdrempelige MKB-Voucherregeling is een tegemoetkoming in kosten voor bedrijfsontwikkeling, innovatie en strategische HR (personeelszaken). Ondernemers kunnen tot 50% van de kosten van een externe expert of opleiding vergoed krijgen. De regeling wordt verruimd.

Gedeputeerde Sander de Rouwe: “We willen ondernemers stimuleren om, waar dat kan, juist nu te investeren in hun personeel. Deze crisis kan het moment zijn om personeel om- of bij te scholen. De MKB-Voucherregeling komt ondernemers hierin tegemoet. Wij vergoeden de helft van de opleidingskosten, tot een maximum subsidiebedrag van € 2.500,-.”

MKB-Voucherregeling

De MKB-Voucherregeling is bedoeld voor ondernemers die willen innoveren, ontwikkelen en/of de strategische HR stimuleren. Het was al mogelijk om als ondernemer zelf voor een opleiding gebruik te maken van de Voucherregeling, nu geldt dat ook voor personeel. In het kalenderjaar 2020 is totaal € 850.194,- beschikbaar voor de MKB-Voucherregeling. Van dit bedrag is € 300.000 beschikbaar voor strategische personeelsontwikkeling, waaronder ook opleiding van personeel.

Voorbeelden

De voucherregeling kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld:

  • Het omscholen van medewerkers zodat zij de juiste vaardigheden hebben om in een ander productieproces mee te kunnen draaien.
  • Het bijscholen van medewerkers die door een terugloop van orders nu minder werk te doen hebben.

De Voucherregeling wordt uitgevoerd door het SNN.